Мъж, несемеен, много често преселник от Източна Европа - това

...
Мъж, несемеен, много често преселник от Източна Европа - това
Коментари Харесай

Защо има толкова много бездомници в богата Германия


Мъж, несемеен, доста постоянно изселник от Източна Европа - това е най-общо профилът на " немския " скитник, живеещ в подслон или напряко на улицата. В Германия общо 650 хиляди души живеят по този метод, сочат нови данни.

По данни на организацията BAGW, съдружие с нестопанска цел за подкрепяне на бездомниците, към 650 000 души в Германия не разполагат с жилище. Това число се базира на оценки за 2017 година, оповестени през тази седмица в Берлин. 
Редакцията предлага
Повечето живеят във краткотрайни приюти, а близо 48 хиляди въобще нямат покрив над главата си и са принудени да живеят на улицата. Според BAGW, повече от половината от бездомните са претенденти за леговище, намерили заслон в приюти и приемателни центрове за бежанци. Ако те бъдат приспаднати от общия брой бездомници, то без жилище през 2017 са били 275 хиляди души в Германия, пишат изданията от Функе Медиенгрупе.  

Кои са бездомниците?

Според сдружението за подкрепяне на бездомниците, три четвърти от бездомните хора са мъже, множеството от които живеят сами. А групата на тези, които живеят напряко на улицата, се състои главно от .

Новите данни сочат, че броят на безработните е по-нисък отколкото се предполагаше до момента. Това се дължи на смяна в методологията за оценка, основаваща се на данните за бездомните в най-гъсто обитаемата немска провинция - Северен Рейн-Вестфалия, показва ръководителката на BAGW Верена Розенке. За понижаване на броя на бездомниците в Германия обаче не може да се приказва - по-скоро броят им е повишен с 15 до 20%, прецизират изданията..

Нужни са повече обществени жилища

Наред със " затвърждаването на бедността ", другите съществени аргументи за задълбочаването на проблема са, както и на обществени жилища. " Годишната нужда на такива жилища е към 200 хиляди ", се споделя в оценката на сдружението.  

От браншовия съюз на компаниите от бранша на жилищата и недвижимите парцели GdW неотдавна сигнализираха, че сега пазарът покрива единствено половината от потребностите от жилища с допустим наем, а при обществените жилища дефицитът е даже още по-голям. По данни на Института за немска стопанска система IW, най-много в огромните градове има дефицит от жилища, до момента в който.

Още по тематиката - в това видео:
Бездомниците, които станаха бизнесмени
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР