Мъж не може да ходи, след като е приемал лекарство

...
Мъж не може да ходи, след като е приемал лекарство
Коментари Харесай

Лекарство срещу висок холестерол прати мъж в инвалидна количка

Мъж не може да върви, откакто е приемал лекарство за високия си холестерол. Медикаментът е отключил рядко положение на намаляване на мускулите, твърди той.

47-годишният Марк Фрийман от Уелс почнал да приема лекарството преди четири години и не имал проблеми, до момента в който последователно не стартира да става все по-трудно от леглото си.

Състоянието му се утежнява – получава мускулни болки, температура и тресчица през нощта и в продължение на девет месеца губи способността си да върви. Марк е заставен да напусне работата си и в този момент употребява инвалидна количка от самото начало.

Оттогава той е диагностициран с некротизираща миопатия - рядко автоимунно заболяване, което предизвиква хронично инфектиране на мускулите и уязвимост.

Марк споделя, че лекарите се надяват, че признаците му могат да бъдат ръководени посредством плазмен продан - където течната част от кръвта му се отстранява и заменя. Но към този момент той е прекомерно зле, с цел да се подложи на процедурата.
Той взема решение да приказва за казуса си, с цел да предизвести и други хора за вероятната реакция към постоянно предписваното лекарство за холестерол.

„ Много съм смутен, че не мога да заставам или да вървя. Мъчно ми е, че би трябвало да се движа с инвалидна количка, да съм в тежест на всички останали и да нуждая се от болногледач, с цел да отида до тоалетната. Загубих работата и кариерата си – бях хранителен технолог и ми харесваше. Справях се доста добре и ненадейно мускулната болест ми лиши всичко. Има доста информация, която допуска, че статините (терапевтични средства, които са предопределени за понижаване на равнищата на холестерола) са безвредни.
„ Но моята история е тъкмо противоположното и е доказателство, че може да се случи и това да промени живота ви, ” споделя той.

Лекарят на мъжа провел проби и открива, че Марк има високи равнища на креатин киназа (CK) - ензим, който се освобождава от мускулите в кръвния поток, когато мускулът е развален.

Биопсия удостовери, че Марк има антитяло в организма си, потвърждавайки диагнозата му - некротизираща възпалителна миопатия.

Въпреки това, защото заболяването към момента прогресира, на Марк беше казано, че ще би трябвало да изчака, до момента в който заболяването бъде овладяна. Сега той следва да се подложи на втори плазмен продан с вярата, че може да облекчи признаците му.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР