Мъж не беше предупреден за страничните ефекти на ново лекарство,

...
Мъж не беше предупреден за страничните ефекти на ново лекарство,
Коментари Харесай

Мъж страдаше от психотичен епизод „в продължение на седмици“, след като ново лекарство го накара да види „мечки и крадци“

Мъж не беше предизвестен за страничните резултати на ново лекарство, преди да претърпи психотичен епизод, който го докара до халюцинации на мечки и крадци, сподели надзирател.

Парламентарният и здравният омбудсман (PHSO) сподели, че Андрю Холанд „ не е бил изцяло осведомен “, когато му е постановен преднизолон, тип стероид. Г-н Холанд претърпя психотичен епизод, траял седмици, откакто през 2022 година му беше предписано лекарството в Кралската очна болница в Манчестър за лекуване на инфектиране на окото му.

61-годишният мъж от Манчестър стартира да страда смутен сън и мощно главоболие след започване на лекарството. След това той стана нападателен, психотичен и " необяснимо се скиташе по улицата по друго време на деня и нощта ", сподели PHSO. Г-н Холанд стартира да вижда халюцинации, които го оставиха „ комплициран и изплашен “, добави омбудсманът.

„ Виждах всевъзможни... един ден имаше мечка в края на градината и идваше апаш над покрива на гаража ", сподели господин Холанд. " Просто взех това, кое...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР