Мъж наскоро призна, че е приел подкуп, за да пренасочи

...
Мъж наскоро призна, че е приел подкуп, за да пренасочи
Коментари Харесай

Обир на Apple за 2 милиона долара: Мъж призна, че е взел $700 000, за да пренасочи пратка с продукти

Мъж неотдавна призна, че е приел рушвет, с цел да пренасочи пратка от артикули на Apple на стойност 2 милиона $.

Ако притежавате магазин за търговия на дребно и желаете да продавате артикули на Apple, нормалният метод да го извършите е да се свържете с Apple и да извършите покупка. Но компания в Хонгконг има друг метод. Те оферират рушвет на корабна компания, която доставя артикули на съперник, а продуктите мистериозно изчезват.

Преди известно време компания от Хонконг прави покупка от Apple на стойност 2 милиона $. Продуктите се намират в Ню Хемпшир, тъй че компанията би трябвало да откри метод да ги изпрати до Хонгконг. Те подписват договорка с корабна компания, благосъстоятелност на Уилям Ву.

Но мъж на име Йонгфу Хуо се намесва. Той предлага на Ву 700 000 $, с цел да достави продуктите на него вместо на същинския притежател. Ву приема предлагането. Той даже се пробва да прикрие следите си, като декларира, че органите на реда са иззели продуктите на Apple. След това компанията на Ву изпраща подправен документ „ Отказ от благосъстоятелност “ на жертвата.

Органите на реда, действайки по сигнал от тъжба, арестуваха Уилям Ву. По време на разпита си той се призна за отговорен за междудържавен превоз на откраднато имущество.

Сега той е изправен пред оптималната присъда от 10 години затвор и санкция от $250 000. Като част от съглашението за признание на виновността, Ву се е съгласил да изплати на жертвата 2 милиона $. Съдбата на Йонгфу Хуо е незнайна, само че се подозира, че той е получил сходно наказване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР