Мъж на 61-годишна възраст е задържан с огнестрелни оръжия и

...
Мъж на 61-годишна възраст е задържан с огнестрелни оръжия и
Коментари Харесай

Задържаха мъж, след като откриха боен арсенал в дома му в Димитровград

Мъж на 61-годишна възраст е арестуван с огнестрелни оръжия и муниции в Районното ръководство в Димитровград, оповестиха от Регионалния пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Вчера в 13:00 часа чиновници от група " Териториална полиция " са направили инспекция в частен дом на бул. " Д. Благоев ". В жилището на мъжа са открити три газови револвера с 66 боеприпаса от друг диаметър, за които той не е показал документи.

В хода на формираното досъдебно произвеждане служителите на реда са направили претършуване и в употребена от димитровградчанина къща в село Бряст. Там те разкрили още седем револвера - два револвера, шест рами с дула без номера, железна цев, 11 затворени блокове за револвери, осем заглушители и 229 боеприпаса с друг диаметър. Иззети са още и част от въздушна пушка със спусков механизъм, пет пушки, три от които без номера, а едната с инсталиран оптичен уред, барут и сфера с дръжка и шплент, както и шлосерски принадлежности.

За тях мъжът също не е могъл да показа документи за генезис. Той е арестуван до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане. Назначена е експертиза. Работата по доказване на незаконната му активност продължава под надзора на прокуратурата в Димитровград, допълват от полицията.

Последно нелегално оръжие в района бе открито по време на спецакция в жилище в Свиленград на първи ноември. В хода на интервенцията бяха арестувани над три кг кокаин и револвер със заличени сериен номер и марка с пълнител със седем патрона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР