Мъж на 58 години, който е бил в контакт с

...
Мъж на 58 години, който е бил в контакт с
Коментари Харесай

58-годишен мъж в Добрич, бил в контакт с болни от COVID-19, също е заразен

Мъж на 58 години, който е бил в контакт с двама пациенти с Covid-19, е настанен в инфекциозното поделение на болничното заведение в Добрич с двустранна пневмония и също с позитивен резултат за коронавирусна зараза, оповестяват от регионалния координационен щаб.

Новият болен е в приемливо положение, показва шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Светла Ангелова, представена от пресцентъра на щаба.

71-годишен мъж с ковид в Добрич е на домашно лекуване

По думите й към този момент са открити хората, контактували с мъжа, като са им взети проби за проучване за Covid-19 и резултатите се чакат.

Това е петият случай на болен от ковид, открит през последните дни в Добричка област.

По информация от щаба на домашно лекуване са 60-годишен непознат жител със статут на непрекъснато пребиваващ в района и различен 71-годишен мъж.

В регионалната болница са настанени 60-годишен пациент, завърнал се от Германия, и различен мъж, който в началото е бил лекуван във Второ вътрешно поделение.

Областният шеф Красимир Кирилов приканва и след разхлабването на противоепидемичните ограничения хората да демонстрират отговорност, да продължат да съблюдават обществената отдалеченост и препоръките на експертите за персонална хигиена и стерилизация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР