Мъж на 50 години, шофирал след употреба на алкохол, предизвика

...
Мъж на 50 години, шофирал след употреба на алкохол, предизвика
Коментари Харесай

Пиян с 3,08 промила алкохол, предизвика меле край Велики Преслав

Мъж на 50 години, карал след приложимост на алкохол, провокира злополука край Велики Преслав малко след 21:20 часа нощес, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Изпратеният на мястото полицейски екип открил, че са се блъснали лек автомобил „ Опел Вектра " и „ Мерцедес Е 270 “ с шуменски регистрации. Шофьорът на опела, 50-годишен мъж от село Драгоево, бил във очевидно нетрезво положение. Тестван бил с дрегер, който отчел 3,08 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът не е дал кръвна проба за химичен разбор. Той е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство във Велики Преслав. 

На 22 октомври, към 23:15 часа, на бул. " Славянски " в Шумен пътни служители на реда пък откриха и задържаха 23-годишен лидер, седнал зад кормилото на лек автомобил след приложимост на амфетамин. 

По двата случая са формирани досъдебни производства по член 343 Б, алинея 1 от Наказателен кодекс. 

Както Българска телеграфна агенция заяви, преди дни 20-годишна шуменка бе открита от служители на реда да кара след приложимост на кокаин, канабис и амфетамин. При претършуване в автомобила ѝ бе открит и полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на дамата – амфетамин. В населявано от нея жилище бяха открити още три пликчета с бяло прахообразно вещество, които са конфискувани и ще бъдат лабораторно изследвани.

От пресцентъра на полицията в града съобщаваха през годината и за голям брой водачи, открити да карат след приложимост на опиати, като броят им доближава тези, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР