Мъж на 42 години беше открит мъртъв преди дни след

...
Мъж на 42 години беше открит мъртъв преди дни след
Коментари Харесай

УБИЙСТВОТО В ТЪРГОВИЩЕ: Има задържан- приятел на жертвата, застрелял го неволно

Мъж на 42 години беше открит мъртъв преди дни след търсене в Търговище. По настояща информация на той е бил погубен. Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура - Търговище оповестиха на брифинг, че има задържан по случая. Неговите показания сочат, че е направил убийството след инцидентен изстрел.

Припомняме, че в неделя мъжът е бил разгласен за търсене. А в сряда е бил открит в покрайнините на града с прострелна рана в тила, до него е имало пушка, по неофициална информация.

Жертвата е несемеен и е притежател на автокъща, оповестиха от полицията. Предстои да се извършат голям брой експертизи.

По рано през днешния ден шефът на „ Националната полиция " основен комисар Атанас Илков заяви, че в хода на следствието е открито, че жертвата е имал близки връзки с негов другар.

,,Имали са общи тематики и най-много ги е свързвала тяхната благосклонност към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да имат неуредени финансови връзки сред тях. В следствие се оказа, че там където намерихме тялото, в същия ден двамата са стреляли с противозаконните си оръжия. При боравенето с причинителя е създал несъзнателен изстрел, прострелял е убития и той е умрял на място ", добави шефът на ГДНП. Той добави, че килърът е задържан``.

Той добави, че към сегашния миг не може да каже, че са се занимавали с лихварство.

,,И двамата обаче са престъпно проявени. Убитият е проявен за разпространяване на опиати и телесна щета, а причинителят е за осъществяване на обири. Извършителят се е опитал да вкара в подвеждане полицията. Казал е, че си е купил противозаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелателен случай. Опита се да ни вкара в неверна посока, с цел да ни смени фокуса, само че не съумя ", показа още Илков.

„ Има открити две нелегално притежавани оръжие – пушката, открита на местопроизшествието и второ, което е доста остаряло и към този момент негодно. Именно това може и да е повода за произвеждането на изстрел ", призна той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР