Мъж на 41 години от Добрич е привлечен към наказателна

...
Мъж на 41 години от Добрич е привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Задържаха домашен насилник от Добрич за побой и заплахи за убийство

Мъж на 41 години от Добрич е притеглен към наказателна отговорност от Районната прокуратура за закана за ликвидиране и нанасяне на лека телесна щета на жена в изискванията на домашно принуждение, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Районна прокуратура - Добрич притегли към наказателна отговорност 41-годишния А.А. за две закононарушения: по член 144, алинея 3 и член 131, алинея 1, т.5 по отношение на член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е упрекнат за това, че отправил закана за ликвидиране към дамата, с която живее на фамилни начала, и й предизвикал лека телесна щета след нанесен побой. И двете закононарушения са осъществени при изискванията на упражнявано домашно принуждение по отношение на дамата. А.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ случая прокурор за довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение.

Вечерта на 24 юли 2022 година сред мъжа и дамата зародил следващ скандал. 41-годишният обвинен почнал да наскърбява своята половинка, крещял й, като даже отправил към нея закана за ликвидиране. Освен словесните нападки, той й нанесъл голям брой удари по тялото и лицето, причинявайки й разнообразни травматични увреждания.

Това не бил първи случай, в който жертвата била измъчвана от мъжа си. До този миг обаче тя не събирала храброст да подаде сигнал. Сутринта след следващия побой обаче, тя потърсила помощ и подала сигнал в Районна прокуратура – Добрич. Незабавно били подхванати дейности по формиране на досъдебно произвеждане. Жената била прегледана и освидетелствана за нанесена й лека телесна щета. А.А. бил арестуван.

Работата по доказване и документиране на осъществените от обвинения закононарушения продължава. В съда е импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР