Мъж на 33 години с COVID-19 е починал, след като

...
Мъж на 33 години с COVID-19 е починал, след като
Коментари Харесай

33-годишен с коронавирус почина вкъщи, чакал линейка с часове

Мъж на 33 години с COVID-19 е умрял, откакто часове е чакал кола за спешна помощ на незабавната помощ в София. Мъжът е бил на домашно лекуване, само че се е влошил, заяви bTV.
Близките му са се обадили към 18:30 часа през вчерашния ден за кола за спешна помощ, която обаче по този начин и не е пристигнала, обадили са се и на частна кола за спешна помощ, които им дават отговор, че би трябвало да намерят място в болница и те ще транспортират пациента.
 300 сигнала в Спешна помощ в София единствено ден 300 сигнала в Спешна помощ в София единствено ден
В разгара на пандемията незабавните медици са залети от сигнали, оповестява Дарик. Голяма част от хората, които звънят на телефон 112, са съ...
Около 20:30 часа въпреки всичко идва кола за спешна помощ, само че единствено с цел да установи гибелта на младия мъж. От незабавната помощ в София изясняват, че за жалост това се случва от седмици.
" Последната работна промяна има 418 повиквания, 200 от които са сигнали за ковид. След всеки подобен адрес колата за спешна помощ се прибира и се дезинфекцира за 50-60 минути. Абсолютно е невероятно да се смогне ", разяснява представителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.
Тя твърди, че сигналът за този случай постъпва в 18:41 часа, а колата за спешна помощ идва на адреса в 20:23 часа. Министерството на здравеопазването стартира инспекция по случая.
За да се изпълнят многочислените сигнали, колата за спешна помощ би трябвало да посети сред 3 и 4 адреса на час. Времето не стига единствено за напредването сред адресите, изключително в случай че се минава през центъра на София. 
 Лекар от Спешна помощ: Работим в съвсем военна конюнктура Лекар от Спешна помощ: Работим в съвсем военна конюнктура
" Задъхваме се, работим в по този начин да се каже военна конюнктура – от една страна е вирусът, въпреки това – недоверието, незна...
" От всеки час остават по два адреса и те се натрупват. В края на промяната, на дневната промяна бяха оставени за осъществяване на нощната промяна 101 адреса единствено за Коронавирус. След всеки Коронавирус адрес колата за спешна помощ би трябвало да се прибере в незабавна помощ, с цел да бъде дезинфекцирана, което единствено това лишава един час ", изясни пред Българска национална телевизия Сунгарска.
С повишаването на инфектираните с COVID-19 у нас, от ден на ден са и сигналите за случаи, в които пациенти не съумяват да получат помощ в точния момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР