Мъж на 32 години ще търпи ефективно наказание от осем

...
Мъж на 32 години ще търпи ефективно наказание от осем
Коментари Харесай

Вкараха за осем години в затвора мъж, откраднал пари и бижута за над 42 000 лева от мъж и жена в Казанлък

Мъж на 32 години ще търпи дейно наказване от осем години отнемане от независимост за кражба на пари и златни бижута на стойност над 42 хиляди лв. от парцел в Казанлък. Това оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Стара Загора мъжът е приет за отговорен за това, че на 1 юли 2021 година, в изискванията на рисков рецидив и посредством разваляне на бариера, направена за отбрана на парцел, е лишил непознати движими движимости. Откраднати са златни бижута, позлатен мъжки часовник и сумата от 26 680 лв., а общата стойност на всичко е в размер на 42 704 лв.. Те са отнети от владението на мъж и жена от Казанлък, показват от обвиняването.

Пострадалите са съхранявали огромна сума пари и златни бижута в дома си. Подсъдимият С. И. е отишъл до блока, където се е намирало жилището, качил се е до терасата и благодарение на техническо средство е отворил вратата, влезнал е в спалнята и от кожена чанта е лишил парите и предметите. Взел ги е и е напуснал жилището, след което е заложил част от бижутата, а с парите е играл хазарт.

Мъжът е осъждан за разнообразни по тип закононарушения. Районният съд в Казанлък му е наложил наказване от осем години отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване, а подсъдимият е признал напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора, съобщи Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР