Мъж на 24 години е арестуван в София заради публикувани

...
Мъж на 24 години е арестуван в София заради публикувани
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, публикувал във Facebook обидни коментари за трагедията на Струма

Мъж на 24 години е задържан в София поради оповестени във Фейсбук мнения за, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, при случая 45 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Седем души са ранени и признати в болница. Автобусът е пътувал от Турция към Северна Македония. Прокуратурата данни за аргументите за случая.
Прокуратурата: Трагедията на Автомагистрала " Струма " не е терористичен акт, евентуално повода е човешка неточност
" Проучена е и версията за терористичен акт за нещастието на Автомагистрала " Струма ", само че след деликатна инспекция, е отхвърлена тази опция. " Т...

Той е с престъпни регистрации и арестуван  от чиновници на ГДБОП след получен сигнал.

Според изнесените от Министерство на вътрешните работи данни той е разгласил във Фейсбук мнения, свързани с трагичния случай с пътническия рейс на автомагистрала " Струма ", които са несъвместими с морално-етичните правила.

В известието не се споделя какви са били мненията на арестувания.

Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура. Според Министерство на вътрешните работи е осъществено закононарушение по член 162 от Наказателния кодекс - проповядване на ненавист, учредена на националност, посредством осведомителна система. Текстът планува затвор от 1 до 4 години и санкция от 5000 до 10 000 лв., както и публично неодобрение.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР