Мъж на 23 години е задържан за извършена измама в

...
Мъж на 23 години е задържан за извършена измама в
Коментари Харесай

Измамник рекетирал бургазлия с месеци, той дал 186 000 лв. от страх да не влезе в затвора

Мъж на 23 години е арестуван за осъществена машинация в изключително огромни размери посредством скица за изнудване. Касае се за сумата от над 186 хиляди лв., оповестиха на взаимен брифинг през днешния ден районният прокурор на Бургас Мария Маркова и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас ст. ком. Калоян Калоянов.

Потърпевшият е 35-годишен бургазлия, който е давал огромни суми на арестувания в продължение на месеци. В хода на следствието е открито, че двамата са се срещнали в бар, като бързо се сприятелили, а няколко месеца по-късно 23-годишният мъж изискал заем от новия си другар. Върнал парите съгласно предварителната спогодба, в период. Малко по-късно последвало второ искане за заем, само че този път за 10 хиляди лв., предава Българска телеграфна агенция.

Пред жертвата си младият мъж разяснил, че ще употребява парите за личен бизнес, облагата от който ще се поделя сред двамата. По-късно обаче признал, че се касае за противозаконна активност, обвързвана с разпространяването на опиати.

 Снимка: BulFoto

Според ст. ком. Калоян Калоянов 23-годишният мъж е оповестил пред пострадалия, че схемата му е била разкрита от полицията, а с цел да си обезпечи " успокоение ", се налагало да заплаща на високопоставени полицейски чиновници от София. В противоположен случай и двамата щели да бъдат задържани и съдени за съществени закононарушения.

" Тогава стартира предаването на огромни суми от 35-годишния бургазлия. Той бил убеждаван непрекъснато, че всеки миг може да бъде арестуван, че би трябвало да заплаща, с цел да си обезпечи успокоение. Започнал е да теглил заеми, вземал е заеми с мисълта, че по този метод няма да се стигне до задържането му.

Това в един миг е довело до шерването с негови близки, които са съобщили в полицията. По този случай са употребявани специфични разследващи средства. До такава степен пострадалият е бил уверен, че против него ще има репресивни дейности от полицията, че даже е мислил за самоубийство ", уточни ком. Калоянов.

 Снимка: BulFoto

По думите му сумата, получена от причинителя, който е незает, е проиграна в игрални зали и в покупки на скъпи облекла и парфюми. С парите арестуваният си е купил и мотоциклет за към осем хиляди лв..

 Снимка: BulFoto

" Потърпевшият не се е усъмнил, че може да е обект на насила. Той е бил уверен, че е наблюдаван от полицията. Информацията за случая е добита от негови близки. Той работи във компания, прави и други законни действия, с които е осигурявал сумите всеки месец. Няма данни причинителят да има съизвършител. Все още се правят следствени дейности. Задържаното лице е работило досега, в който е съумяло да вербува жертвата ", сподели още шефът на бургаската полиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР