Мъж легна с вързани ръце зад гърба си пред Руския

...
Мъж легна с вързани ръце зад гърба си пред Руския
Коментари Харесай

Мъж легна с вързани ръце пред Руския културно-информационен център

Мъж легна с вързани ръце зад тила си пред Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София в символ на митинг против многочислените убийства на мирни жители от съветската войска в украинския град Буча.

Служители на центъра са се пробвали да го изгонят от стълбите пред входа и са повикали полиция. В последна сметка на протестиращия Давид Джамбазов е публикуван протокол от Министерство на вътрешните работи, заяви Свободна Европа.

Всичко стартира малко след 9:30 в понеделник сутринта. Джамбазов взема решение да организира протестна акция пред РКИЦ, който се намира на ул. " Шипка " в центъра на София. Повод за митинга са новините от последните дни за десетки открити тела на убити цивилни по улиците на Буча, дребен град в покрайнините на Киев, който съветските войски напуснаха в края на предходната седмица. Световните медии разпространиха фотоси на лежащи мъртви мъже, чиито ръце са вързани с кърпи зад гърбовете им.

" Исках да покажа какво е да има тела по улицата ", сподели пред Свободна Европа Давид Джамбазов.

Той преднамерено избира Руския културен център като място на митинг, тъй като " всичките фотоси от освободените украински градове през днешния ден се отъждествяват с съветската страна и просвета ".

Снимките са на Десислава Симеонова, която е станала инцидентен очевидец на акцията. По думите ѝ чиновниците РКИЦ от самото начало са се опитвали да попречат на присъстващите жители да снимат протичащото се.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР