Мъж легна с вързани ръце зад гърба си пред Руския

...
Мъж легна с вързани ръце зад гърба си пред Руския
Коментари Харесай

Тела по улицата. Мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център в София

Мъж легна с вързани ръце зад тила си пред Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София в символ на митинг против убитите цивилни в украинския град Буча. Служители в центъра са се пробвали да го изгонят от стълбите пред входа, а по-късно са повикали полиция. Акцията е завършила с запълнен протокол от протестиращия Давид Джамбазов.

Всичко стартира малко след 9:30 в понеделник сутринта. Джамбазов взема решение да организира протестна акция пред РКИЦ, който се намира на ул. "Шипка " в центъра на София. Повод за митинга са новините от последните дни за десетки открити тела на, дребен град в покрайнините на Киев, който съветските войски напуснаха в края на предходната седмица. Световните медии разпространиха фотоси на лежащи мъртви мъже, чиито ръце са вързани с кърпи зад гърбовете им.

"Исках да покажа какво е да има тела по улицата ", сподели пред Свободна Европа Давид Джамбазов. Той преднамерено избира Руския културен център като място на митинг, тъй като "всичките фотоси от освободените украински градове през днешния ден се отъждествяват с съветската страна и просвета ".
 Протестиращият пред входа на Руския културно-информационен център.
Акцията притегля вниманието на инцидентни минувачи. По това време Десислава Симеонова минава с рейс оттова. "Видях, че има галерия начело. Загледах се да видя каква е изложбата и тогава видях, че мъж лежи начело като починал, а ръцете му са вързани ".

Симеонова слиза на спирката, тъй като "веднага разпознах защо е митингът ". Тя описа пред Свободна Европа, че тогава от Руския културно-информационен център излизат двама мъже, които се показват за чиновници. Те стартират да снимат протестиращия Давид Джамбазов и сестра му, която го съпровожда.

"Единият изблъскваше телефона от ръцете ѝ, с цел да спре да снима. Той заставаше на 10-15 см от лицата ни. Отвътре излязоха още чиновници и започнаха да ни се карат ", споделя Симеонова. Тя също стартира да прави фотоси.

Мъжете изясняват, че не може да се стачкува на стълбите пред РКИЦ и се пробват да изблъскат Давид и сестра му на тротоара. Викат полиция, която идва бързо. И Джамбазов, и Симеонова настояват, че служителите на реда са били учтиви. "Станах, попълних протокол ", споделя Джамбазов.

Кадрите от Буча провокираха реакции по целия свят. Президентът на Украйна назова това "геноцид " и упрекна Русия в "умишлено кръвопролитие ". Москва отхвърли и дефинира фрагментите с мъртви тела за " ".

Президентът на Франция прикани за нови още по-строги наказания против Русия.

По-рано интернационалната правозащитна организация, че е документирала няколко случая на военни закононарушения, осъществени от съветски военни против цивилни в регионите на Чернигов, Харков и Киев.

за правата на индивида заяви, че цивилните жертви от началото на войната в Украйна към този момент са 3455. Това включва повече от 1400 убити и над 2000 ранени. Тези данни са мощно консервативни и действителният брой на жертвите евентуално е по-голям, прецизират от Организация на обединените нации.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР