Мъж, който вече излежава доживотна присъда за смъртта на тийнейджър

...
Мъж, който вече излежава доживотна присъда за смъртта на тийнейджър
Коментари Харесай

Убиецът на момиче от Тусон, което изчезна през 2012 г., най-накрая е открит, но той вече излежава доживотна присъда

Мъж, който към този момент излежава доживотна присъда за гибелта на младеж от Аризона през 2014 година, беше наказан в четвъртък на първи... степен ликвидиране при убийството на друго момиче от Тусон години по-рано.

Съдебните заседатели от Върховния съд на окръг Пима също откриха Кристофър Клементс, 42, за отговорен в похищение и кражба с щурм при гибелта на Изабел Селис, която беше 6, когато изчезна от вкъщи на родителите си през 2012 година

Присъдата на Клементс би трябвало да бъде наказана на 25 март.

Съдебните заседатели започнаха да разискват във вторник повторния развой против Клементс, който стартира на 7 февруари. Съдебните заседатели в по-ранния развой не съумяха да стигнат до присъда предходната година, което докара до анулация на процеса.

Клементс стана обвинен за гибелта на Селис през 2017 година, когато сподели на сътрудници на ФБР, че може да управлява ги съобщи на останките на момичето - само че сподели, че няма нищо общо със гибелта й - в подмяна на отпадането на обвиняванията в откъслечен случай за кражба с щурм, сподели полицията в Тусон.

В заключителните причини във вторник, заместник-окръжният прокурор Трейси Милър сподели на правосъдните заседатели, че не е съвпадане, че никой с изключение на Клементс не е намерил Селис през петте години, в които тя е изчезнала, заяви Arizona Daily Star.

Кристофър Клементс, който към този момент излежава доживотна присъда за гибелта на 2014 година Тийнейджър от Аризона, беше наказан на 29 февруари 2024 година за ликвидиране от първа степен при убийството на друго момиче от Тусон години по-рано. (Fox News)

„ Той не излиза, в случай че няма нещо, което да облага “, сподели Милър. „ Няма различен човек, който може да бъде. “

Адвокатът на Клементс, Ерик Кеслър, сподели на правосъдните заседатели, че нищо не свързва Клементс с закононарушението и полицията не може да потвърди, че той е влезнал в дома, заяви Arizona Daily Star.

Клементс беше задържан през 2018 година за гибелта на Селис и 13-годишната Марибел Гонзалес, които изчезнаха през юни 2014 година, до момента в който вървяха към къщата на другар.

Тялото на Гонзалес беше открито дни по-късно в далечен регион на север от Тусон. Останките на Селис бяха открити години по-късно в същата обща зона.

Клементс беше наказан на пожизнен затвор през 2022 година за похищение и ликвидиране на Гонзалес. Съдебните заседатели в повторния развой на Клемънтс не бяха известени за тази присъда или историята му на присъди за полови закононарушения в няколко щата, датиращи от времето, когато той беше на 16 години.

Майката и братът на Селис и двамата бяха в правосъдната зала в четвъртък, само че си потеглиха след прочитането на присъдата, съгласно телевизионната станция KOLD в Тусон.

Обаждане до Кеслър с искане за коментар по отношение на присъдата не беше върнато незабавно.

Милър сподели на KOLD, че „ журито свърши страхотна работа, сортирайки всички доказателства и цялата информация, която имахме, с цел да стигнем до това, което считаме, че е верният резултат. “

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР