Мъж, който се опитал да подпали наборен център в Сибир,

...
Мъж, който се опитал да подпали наборен център в Сибир,
Коментари Харесай

12 години затвор за мъж, подпалил наборен център в Русия

Мъж, който се опитал да подпали наборен център в Сибир, бе наказан на 12 години затвор в Русия, съобщи Ройтерс. Той бе приет за виновен по обвиняване в " терористичен акт ".

По данни на ТАСС решението на боен съд в Екатеринбург е първата присъда за тероризъм в Русия за сходно закононарушение.

Владислав Борисенко запалил наборен център в сибирския град Нижневартовск през май. Пожарът обхванал повърхност от към един квадратен километър, но няма потърпевши.

Мъжът получи 12-годишна присъда, като първо ще лежи в затвор, а по-късно ще бъде трансфериран в наказателна колония със строги ограничения за сигурност. Той има право да апелира.

Борисенко направил нападението дружно с различен мъж. И двамата се признали за отговорни, като съгласно ТАСС им е било дадено парично заплащане от трета страна.

Откакто Русия атакува Украйна през февруари предходната година, много наборни центрове в страната бяха подпалени - произшествия от друга степен на съвестност.

През септември Владимир Цимлянски, почитан член на съветския общоприет щаб, сподели пред държавен вестник, че тези офанзиви са се трансформирали в проблем, и предизвести, че те може да бъдат обсъждани като терористични актове, които се санкционират с до 15 години затвор, отбелязва Ройтерс.

Президентски декрет, публикуван през днешния ден, гласи, че в Русия ще стартират инспекции за оръжия и експлозиви в колите в районите с високо ниво на " терористична опасност ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР