Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия

...
Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия
Коментари Харесай

Затвор за „жертва“ на атентата в Батаклан

Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия атентат в концертната зала „ Батаклан “ в Париж през 2015 година, без да е бил там по време на нападението, беше наказан през вчерашния ден на шест месеца затвор, заяви Агенция Франс Прес.

Съдебен състав във Версай в действителност осъди 29-годишния Седрик Ре на две години затвор, 18 месеца от които обаче условно за опит за машинация за да се облагодетелства от помощта, отпусната от страната на жертвите.

Според неговата версия той пийвал с другари, когато видял нападателите да идват. Те стреляли по него, само че „ улучили бременна жена “.

След нападението, при което бяха убити 90 души, Ре изискал отплата от държавния фонд за жертвите на тероризма, само че молбата му не била задоволена заради липса на задоволително доказателства.

Година по-късно следователи се поинтересували от неговия случай, тъй като той не подал тъжба и тъй като същата вечер никаква бременна жена не била изгубила живота си.

Впоследствие било открито, че той е бил на трийсетина километра от „ Батаклан “ сега на нападението.

Най-малко седем души са наказани до момента поради машинация или опит за машинация след атентатите на 13 ноември 2015 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР