Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия

...
Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия
Коментари Харесай

Мнима жертва на атентатите в Париж осъдена на 6 месеца затвор

Мъж, който се опитал да мине за жертва на кървавия атентат в концертната зала „ Батаклан “ в Париж през 2015 година, без да е бил там по време на нападението, беше наказан през вчерашния ден на шест месеца затвор, заяви Агенция Франс Прес и Бтв. 

Съдебен състав във Версай в действителност осъди 29-годишния Седрик Ре на две години затвор, 18 месеца от които обаче условно за  опит за машинация за да се облагодетелства от помощта , отпусната от страната на жертвите.

Според неговата версия той пийвал с другари, когато видял нападателите да идват. Те стреляли по него, само че „ улучили бременна жена “.

След нападението, при което бяха убити 90 души, Ре  изискал отплата от държавния фонд за жертвите на тероризма , само че молбата му не била задоволена заради липса на задоволително доказателства.

Година по-късно следователи се поинтересували от неговия случай, тъй като той не подал тъжба и тъй като същата вечер никаква бременна жена не била изгубила живота си.

Впоследствие било открито, че той е  бил на трийсетина километра от „ Батаклан “  в момента на нападението.

Най-малко седем души са наказани до момента поради машинация или опит за машинация  след атентатите на 13 ноември 2015 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР