Свидетел твърди, че е имало „насилствена конфронтация“ преди смъртта на фен на Патриотите на стадион Gillette

...
Мъж, който присъства на мача на New England Patriots в
Коментари Харесай

Мъж, който присъства на мача на New England Patriots в неделя вечерта на стадион Gillette във Фоксбъро, Масачузетс, каза, че е станал свидетел на „насилствена конфронтация“, довела до смъртта на фен, според интервю с WCVB, филиал на CNN.

53-годишният Дейл Мууни от Нюмаркет, Ню Хемпшир, почина след "инцидент" по време на мача на Ню Инглънд Пейтриътс срещу Маями Долфинс в неделя вечерта, съобщиха от окръжната прокуратура на Норфолк.

Джоузеф Килмартин, фен на Патриотите, който беше на мача, каза на WCVB, че е бил свидетел на това, че Муни се приближава до група фенове на ниво 300 на стадиона към края на четвъртата четвърт.

„Той всъщност грабна друг фен“, каза Килмартин. „Започнаха да се карат за няколко минути. В един момент друг фен мина. Той го удари… и мъжът просто излезе. Беше доста трудно за гледане“, каза Килмартин.

Килмартин отхвърли искането на CNN за интервю.

Куотърбек Аарон Роджърс №8 от Ню Йорк Джетс беше уволнен от дефанзивен край Леонард Флойд №56 от Бъфало Билс по време на първата четвърт от мача на НФЛ на стадион MetLife на 11 септември 2023 г. в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси. Куотърбек Арън Роджърс №8 от Ню Йорк Джетс е уволнен от защитника Леонард Флойд №56 от Бъфало Билс по време на първата четвърт от мача на НФЛ на стадион MetLife на 11 септември 2023 г. в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси. Елза/Гети изображения

Полицията и пожарната във Фоксбъро първоначално реагираха на инцидента около 22:57 ч., когато Муни се нуждаеше от медицинска помощ, се казва в изявление на окръжната прокуратура до CNN в понеделник.

Мууни беше транспортиран до болница Sturdy Memorial, където беше обявен за мъртъв малко преди полунощ, каза щатската полиция на Масачузетс в изявление за CNN в понеделник.

Полицията и окръжният прокурор на окръг Норфолк са започнали разследване. CNN се обърна към щатската полиция и окръжната прокуратура за коментар относно предполагаемата конфронтация, но не получи отговор.

Съпругата на Мууни, Лиза, каза пред WCVB, че нейният съпруг, притежател на абонаментен билет от 30 години и баща на две деца, отишъл на стадион Gillette с трима приятели, които по-късно й казали, че са били „вербално подигравани“ от други фенове по време на мача.

„Трябва много, за да го ядосаш“, каза Лиза Муни. „Той има търпението на светец. Не знам какво се случи.

Според Лиза Мууни съпругът й не е имал медицинско състояние, за което тя да знае.

„Искам да знам какво се случи“, каза Лиза Муни пред WCVB. „Какво причини това?“

CNN не успя да се свърже с Лиза Муни за коментар.

Резултатите от аутопсията не са публикувани и обажданията на CNN до съдебния лекар не са върнати.

CNN се свърза с Gillette Stadium и New England Patriots за коментар, но не получи отговор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР