Мъж, който живее във Франция и е изгубил майка си

...
Мъж, който живее във Франция и е изгубил майка си
Коментари Харесай

Мъж, изгубил майка си от коронавирус в Беларус, вини Лукашено

Мъж, който живее във Франция и е изгубил майка си от ковид, е подал недоволство против водача на Беларус, обвинявайки президента Александър Лукашенко, че не е подхванал съответни ограничения за битка против разпространяването на ковид, осведоми " Ройтерс ".

Александър Матвиев заяви, че е подал сигнал на полицията на Беларус против Лукашенко за следствие на гибелта на майка му, 68-годишната Лидия Матвиева, която е умряла в болница на 2 април във Витебск, град в Североизточен Беларус.

" Лукашенко не предприе нужните ограничения в точния момент ", сподели синът пред " Ройтерс ". Според него, в случай че този човек, който упражнява власт, не предприеме тези ограничения, той не прави нищо, той би трябвало да бъде измамен под отговорност като всеки различен жител.

Лукашенко, който е на власт от 1994 година, е един от дребното международни водачи, които са скептични за потребността от твърди ограничения против ковид.

Здравното министерство на страната предизвиква хората да понижат контактите си, с цел да предотвратят разпространяване на вируса. Според ведомството досега в страната са умряли 36 души от ковид. Но Лукашенко акцентира, че всички жертви са имали и други здравословни проблеми.

В понеделник той разгласи, че има вяра, че никой в Беларус няма да загине от вируса.

На смъртния акт на Матвиева е записано, че коронавирусът е главната причина за гибелта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР