Мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон, за

...
Мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон, за
Коментари Харесай

В САЩ бе арестуван мъж, планирал да се взриви във Вашингтон

Мъж, който е желал да се взриви във Вашингтон, с цел да притегли публичното внимание към политическите си възгледи, бе задържан и измамен под отговорност, заяви Франс прес.
 
Петдесет и шест годишният Пол Розенфелд бе арестуван във вторник край дома си в щата Ню Йорк, съобщи през вчерашния ден прокурор Джефри Берман. При изработен обиск в дома му е открито близо 90-килограмово самоделно взривно устройство.
 
A 56-year-old man from Rockland County, New York, was reportedly arrested Wednesday for allegedly making a 200-pound explosive device as part of a plot to bomb the National Mall in Washington, D.C., on Election Day
— The Daily Beast (@thedailybeast)
Заподозреният призна, че е желал да се взриви на Националната алея - известната еспланада, свързваща мемориала на президента Ейбрахам Линкълн и Конгреса на Капитолийския рид. Той е възнамерявал да го направи на 6 ноември, деня на междинните избори. Розенфелд не е имал желание да нарани различен човек, с изключение на себе си. С планувания акт той е желал да притегли публичното внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави посредством мятане на чоп.
 
Той е упрекнат в разработване на нелегално взривно устройство и за преместване на експлозив сред щати. Всяко от двете обвинявания се санкционира с по 10 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР