Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че

...
Мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че
Коментари Харесай

С 260 км/ч: Поредно шофиране с висока скорост у нас

Мъж качи клипове в обществените мрежи, на които показва, че кара с 260 км/ч на Околовръстното в София. Екипът на Нова се опита да се свърже с него. Отговор няма. Мъжът си е изтрил клиповете тази нощ.

Запитване по този проблем има и в Министерство на вътрешните работи, отговор още нямаме. Няма отговор и на запитването какво наказване ще получи " Мис силикон ". 

" Много мъчно се потвърждава скорост без техническо средство. На базата на клипове и един скоростомер, този човек не може да бъде глобен ", съобщи Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.  

По думите му законодателството позволява различен тип следствие, което може да се организира.

" Става въпрос за член 325, алинея 3 от Наказателен кодекс, който споделя, че когато имаш хулиганска демонстрация, осъществена с моторно транспортно средство, носиш наказателна отговорност до 3 години. Този клип изрично е хулиганска демонстрация. Прокуратурата има мотив да се самосезира и да стартира едно следствие ", сподели Владимир Тодоров. Той изясни, че в тази ситуация би трябвало да се разпореди видеотехническа експертиза.

Сигурен съм, че в тунела на " Люлин " има и камери, които могат да се употребяват като доказателство кой е управлявал автомобила ", изясни Тодоров. " Прокуратурата би трябвало да се самосезира, да разпореди следствие, да назначи специалисти, да изиска видеокадрите ", изясни Тодоров.

Коментар за неразумното шофиране направи и Мариела Николова, майка на починалия в злополука музикант Николай Николов.

" Говорим за случай, в който очевидно този водач не за първи път кара с тази скорост. Явно му носи наслада, желае да показа, да се покаже в обществото ", разяснява Мариела Николова.  

" Какво става обаче с водачите, доказано  предизвикали гибел на пътя? В нашия случай има условна присъда, за която костваше 4 години и половина. Турски водач на автовоз. Той влиза и излиза 52 пъти от нашата страна, упражнява свободно специалността си. Когато е арестуван на границата на 52-ия път, относително бързо се дава ход на дело, като към този момент свикан, към този момент обвинен. По напълно къси процедури, признание на виновност, потребление на малки врати, които дават на съдията право за по-малко от половин час да се произнесе, че той е условно наказан 3 години, с 5 години изпитателен период. След 2 часа този турски жител напуща страната ", описа Мариела Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР