Мъж, издирван от Европол за пране на пари, е арестуван

...
Мъж, издирван от Европол за пране на пари, е арестуван
Коментари Харесай

Арестуваха издирван от Европол мъж

Мъж, търсен от Европол за пране на пари, е задържан в Гърция след дълго взаимно следствие на гръцките и нидерландските управляващи.

Петдесет и две годишният мъж е албанец с гръцко поданство, прецизира уеб сайтът, и е упрекнат, че е управлявал незаконна организация, занимаваща със събиране и систематизиране на огромни суми пари в Нидерландия най-вече от трафик на опиати.

Организацията всекидневно е прехвърляла пари посредством „ подземна " банкова система, като е употребила криптирани връзки, заяви уеб сайтът. За интервал от към 10 месеца са изпрани общо 250 млн. евро.

При обиска на жилището на арестувания на 31 май мъж в Гърция са конфискувани банкноти от разнообразни страни – евро, швейцарски франк, дирхам от Обединените арабски емирства, щатски, канадски, австралийски долари, турски лири и други Също по този начин е иззет телефон, употребен за криптирани диалози посредством особено приложение, както и два часовника на стойност 100 000 евро, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Европол мъжът е прал пари от името на най-големите нарушители в света. Арестуваният е построил профил на съзнателен жител в Гърция, който има компания за недвижими парцели, разполагаща с 13 жилището близо до центъра на Атина, написа в. „ Катимерини “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР