Мъж и жена са задържани в пловдивското село Труд след

...
Мъж и жена са задържани в пловдивското село Труд след
Коментари Харесай

Мъж и жена, превозвали мигранти в линейка, са задържани край село Труд

Мъж и жена са арестувани в пловдивското село Труд след гонене през вчерашния ден. Те са в превозвали в кола за спешна помощ 23-ма мигранти от Афганистан, заяви на брифинг пред публицисти Васил Костадинов, шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.
Мъжът е на 30 години и е престъпно проявен - обири, държане на наркотични субстанции, ръководство на моторно транспортно средство под въздействие на опиати, а дамата е на 29 години с регистрирани обири. Двамата са от София.
Преследването на колата за спешна помощ е почнало по автомагистрала „ Тракия “ още в региона на област Стара Загора в посока София, траяло е в Пловдивска област. Тя се е движела с включени светлини и сирени. Водачът ѝ не се подчинил, траял да кара и слязъл от автомагистралата в посока село Труд. Оставил колата за спешна помощ в центъра на селото и траял да бяга пеш със спътничката си. След като били мобилизирани чиновници от две районни ръководства в Пловдив, в Труд, звена " Сигма " и " Специализирани полицейски сили ", двамата са хванати в границите на 10 минути, уточни Костадинов. 
Линейката, с която са превозвали мигрантите, е от София и не е функциониращо транспортно средство със специфичен режим. 
От Районната прокуратура в Пловдив оповестиха на уеб страницата си, че са привлекли като обвинени мъжа и дамата за това, че на 22 април, в с. Труд, незаконно са подкрепили 23-ма чужденци – жители на Афганистан, всичките мъже, като трима от тях са под 16 години, да минават през страната в нарушаване на закона. Установено е, че мигрантите се качили в колата за спешна помощ в региона на област Стара Загора. Те е трябвало да стигнат до София, а по-късно до Сърбия. Влезли са от Турция в България през „ зелена " граница.
Двамата са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Афганистанските жители са били разпитани като очевидци и след това настанени в Миграционен център в гр. Любимец. Те са в положително здравословно положение.
Действията по следствието не престават.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР