Мъж и жена от Казанлък се разследват за смъртта на

...
Мъж и жена от Казанлък се разследват за смъртта на
Коментари Харесай

Бебе в Казанлък издъхва на 41 дни. Родителите му не го лекували от пневмония, прокуратурата ги погна

Мъж и жена от Казанлък се проверяват за гибелта на невръстния им наследник. Предварителните данни сочат, че те умишлено не са положили нужните грижи за него. Детето, което е било единствено на 41 дни, е умряло на 22 август.

Според събраните доказателства бебето се разболяло и е било прегледано от доктор, който назначил домашно лекуване. То обаче не било провеждано от околните. На 22 август 2023 година в 07.31 ч. на тел 112 е получен сигнал за умряло бебе в Казанлък. При осъществения оглед на натрупа не са открити забележими контузии.

Изготвено е умозаключение на съдебномедицинска експертиза, която сочи, че детето е издъхнало от пневмония.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за определяне налице ли е отговорно държание, довело до гибелта на бебето. Конкретните инструкции са да се откри по кое време е бил осъществен обзор за заболяване от доктор, да се изискат съответните медицински документи, да се откри подавани ли са сигнали за влошено здравословно положение на момченцето, към кого и има ли такива подадени към отдел „ Закрила на детето “ към съответната Дирекция за обществено подкрепяне. Чрез свидетелски показания би трябвало да се откри какви са били първичните признаци на болестта и какви тъкмо ограничения са подхванати за лекуване от страна на околните.

Активната работа по случая продължава.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР