Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на

...
Мъж и жена губят битката с COVID-19 след липса на
Коментари Харесай

Липса на лекарства в пернишката болница погуби семейство с К-19

Мъж и жена губят борбата с COVID-19 след липса на медикаменти и лекарска немарливост в МБАЛ-Перник. Това твърди синът им, който описа, че от болничното заведение са ги предиздвикали на два пъти да купуват медикаменти, които би трябвало да бъде подсигурени, предава Нова тв.

Синът на умрелите има подозрения за цялостното лекуване. Подал е сигнали до съответните държавни органи, а от Министерството на здравеопазването към този момент са почнали инспекция по случая.Родителите са признати по едно и също време в пернишката болница. Майката умира първа,след няколко дни и бащата.

"Тя споделяше, не съм добре, не мога да вдишвам. Лекарката се появила на вратата, само че споделила, че това са признаците на Коронавирус. Лечението на татко ми върви добре, като завеждащият отделението ни даде сведения и ни сподели, че ще бъде изписан на 30-и.

На 30-и дойдохме за изписването, той ни сподели, че ще остане още 1-2 дни за наблюдаване. Майка ми губи борбата с заболяването. Баща ми продължава лекуването, като на 1-и сутринта се чуваме с него по телефона и той споделя: Аз не съм добре.

През целия ден няколко пъти е правил опит да вика лекари. Вечерта на 1-ви януари се чухме последно с него.

Ние му позвънихме, той към този момент не вдигаше. И започнахме да търсим телефони на болничното заведение. От отделението ни споделиха, че е наведен в реанимация ", описа детайлности синът.

Той акцентира, че фамилията един път е закупило медикаменти, които не са били употребявани и не се знаело къде са. От болничното заведение ги предиздвикали още веднъж да закупят медикаментите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР