Мъж и жена бяха осъдени за измама по обиграна схмема,

...
Мъж и жена бяха осъдени за измама по обиграна схмема,
Коментари Харесай

Крупна измама, тръгнала от хотел в Сандански! Осъдиха мъж и жена, измъкнали близо 59 000 от турчин, за да му намерят жена

Мъж и жена бяха наказани за машинация по обиграна схмема, която приложили в хотел в Сандански, във връзка с турски трист. 52-годишният Б. З и 46-годишната Г. Х са приети за отговорни за това, че в интервала от 30. 09. 2018 година до 29. 08. 2019 година, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набират за себе си и другиго имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у турския жител М. К., на 57 година, и с това му предизвикали имотна щета в размер на 58 961 евро с левова равноценност на 111 045 лева, която е в огромни размери. Престъплението е квалифицирано по член 210 алинея 1 т. 5 вр. член 209 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 вр. член 20 алинея 2 от Наказателния кодекс, оповестяват от прокуратурата.

Районен съд - Свиленград е наложил на Б. З и Г. Х наказване от по 2 години отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим, за всеки един от тях.

По делото е открито, че през месец октомври 2018 година турският жител М. К. отседнал в хотел в гр. Сандански. Там се сприятелил с Б. З и Г. Х. Научавайки детайлности от персоналния живот на М. К., двамата го въвели в подвеждане, че познавали 28-годишна жена, която живеела в Белгия с чичо си и е сирак. Те му предложили да го срещнат с нея.

Чрез телефонно позвъняване и проявление на фотография потърпевшият провел диалог с неустановена по делото жена, която му дала обещание да се ожени за него и да отиде в Турция. Условието било да реши финансовите й проблеми. В интервала от 30. 09. 2018 година до 29. 08. 2019 година Б. З и Г. Х възбудили и поддържали подвеждане у М. К. и формирали погрешни показа, че неустановено по делото лице с име Айшегюл, ще се ожени за него. Първо тя щяла да дойде в България, а по-късно да заминат двамата и за Турция.

За задачата било належащо М. К. да й помогне да позволи разнообразни нейни финансови проблеми и компликации, свързани с неплатени санкции, болести, лекувания, адвокатски услуги, изваждане на документи, налози, погасяване на заеми, престой в хотели и други. Мотивиран от тези погрешни показа, М. К направил голям брой актова на предписание със личното си имущество, като в посочения интервал персонално и посредством собствен другар, направил общо 53 парични преводи в общ размер на 58 961 евро с левова равноценност 111 045 лв.. Парите били получени от Б. З. и Г. Х., които не са ги възстановили на потърпевшия.

Присъдата на Районен съд – Свиленград предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд – Хасково.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР