Мъж е застрелял трима души в Португалия, след което се

...
Мъж е застрелял трима души в Португалия, след което се
Коментари Харесай

Спор заради гълъби: Мъж застреля трима души, след което се самоуби

Мъж е прострелял трима души в Португалия, след което се е самоубил, поради омраза, обвързвана с развъждането на спортни гълъби, осведоми Би Би Си.

Стрелбата е станала в град Сетубал, на към 50 км южно от столицата Лисабон. Местните медии оповестяват, че враждата е била обвързвана с домашни гълъби и противозаконна зеленчукова градина.

Съобщава се, че жертвите са взели участие в съревнование по надпреварване на гълъби, когато са били убити. CNN Португалия заяви, че 66-годишният обвинен се е самоубил, когато полицията е пристигнала в неделя сутринта.

Полицейският комисар на Сетубал Андрея Гонсалвеш разказа смъртните случаи като обстановка, обвързвана с неуреден проблем сред мъжете. Източник от правосъдната полиция съобщи пред новинарския уебсайт Publico, че различията са свързани с развъждането на гълъби.

Самоличността на обвинения и жертвите към момента не е разкрита. Съобщава се, че стрелецът е живял в палатка в Сетубал.

В момента се организира полицейско следствие.

Португалия има рестриктивни закони за оръжията, само че огнестрелните оръжия са законни за лов.

Състезанията с гълъби са спорт, при който се пускатспециално подготвени домашни гълъби, които по-късно се връщат в домовете си. Измерва се времето, належащо на животното да измине избраното разстояние и скоростта на придвижване на птицата се пресмята и съпоставя с всички останали гълъби в надпреварата, с цел да се дефинира кое животно се е върнало най-бързо.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР