Мъж е задържан вчера в София и обвинен за това,

...
Мъж е задържан вчера в София и обвинен за това,
Коментари Харесай

Мъж в София е призовавал за джихад срещу израелци и американци

Мъж е арестуван през вчерашния ден в София и упрекнат за това, че приканва за свещена война по отношение на израелци и американци.

Това стана известно на брифинг, в който участваха ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, заместник-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов.

Действията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са почнали след сигнал от ДАНС, получен през вчерашния ден към 17:00 часа, изясни прокурор Илияна Кирилова. Тя добави, че мъжът е изпратил видеоклип до двама души, в който той е облечен със характерно облекло и приканва към свещена война.

Мъжът е роден в Бейрут, Ливан и се допуска, че е палестински жител. Задържан е за до 72 часа. При акцията по ареста му са открити знаме на " Ислямска страна " и хладно оръжие, уточни прокурор Христо Кръстев, представен от Българска телеграфна агенция.

Прокуратурата е повдигнала обвиняване по Глава четиринадесета „ Престъпления срещу мира и човечествата “ от Наказателния кодекс по член 407:

  " Който прави по какъвто и да е метод агитация за война, се санкционира с отнемане от независимост до осем години ".

Обвиняемият е оправдан, откакто е осъждан за трафик на мигранти през 2016 година Той е с непрекъснат статут, обитава в България от 1996 година прочут на службите и с концепциите за поддръжка на " Ислямска страна ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР