Мъж е задържан в Пловдив при акция на ДАНС и

...
Мъж е задържан в Пловдив при акция на ДАНС и
Коментари Харесай

Първи арест заради фалшива новина за масова зараза в училище

Мъж е арестуван в Пловдив при акция на ДАНС и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Той е разпространявал подправена информация, че в едно учебно заведение в Пловдив има 100 инфектирани с ковид, само че управлението на образователното заведение крие това. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

" У този човек са открити и малко количество опиати. Искам са предупредя всички , че в такава обстановка не трябва да си играят със страховете на хората. Следим и онлайн пространството. Ситуацията е идеална среда за измамниците. Имаме единични такива случаи. Има направени инструкции от Министерство на вътрешните работи, които се популяризират към жителите, с цел да им дадем препоръки във връзка с обстановката сега. Схемата е остарялата - имате непосредствен, който се нуждае от скъпо лекарство за ковид или трябват пари, с цел да бъде настанен с болница. Хората не могат да преценяват обстановката поради страха и те се доверяват ", уточни Маринов.

По думите му, 7 досъдебни производства са заведени против хора, неспазващи наложената им наложителна карантина поради ковид. Пет от тях са в Софийска област, 1 - в Монтана, 1 - във Варна.

Вътрешният министър добави, че е имало и един случай в Благоевградско на човек, открит в друго село в извънредно нетрезво положение, само че това било преди оповестяването на изключителното състояние. Младен Маринов прикани всички да съблюдават наложената карантина. До неделя с тази мярка са били малко над 400 души. Според него по-трудно се работи в махалите, където се събират повече хора, в този момент контролът там е по-интензивен, направени са и срещи с водачи на сходни общности.

Той сподели, че за служителите на реда има задоволително маски и ръкавици, предстоят и нови доставки.

" Полицаите работят в непредвидима среда и имат маски и ръкавици за отбрана от вируса. За служителите на реда, които се постанова да работят в потвърдено инфектирана среда, има и защитни костюми. Предстои да дойдат и нови доставки на защитни средства. Има задоволително защитни средства за всички, които работят на първа линия ", сподели още Младен Маринов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР