Мъж е задържан при спецоперация за онлайн сексуална експлоатация на

...
Мъж е задържан при спецоперация за онлайн сексуална експлоатация на
Коментари Харесай

ГДБОП задържа мъж за оналйн сексуална експлоатация на деца

Мъж е арестуван при спецоперация за онлайн полова употреба на деца, това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на онлайн половата употреба на деца е извършена на 15 април. Акцията е осъществена от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ – ГДБОП, под надзора на Окръжната прокуратура и взаимно с териториалните звена на БОП (Борба с проведената престъпност) във Велико Търново и Стара Загора.
 Между 60 и 100 педофили в България получават ефикасни присъди всяка година (ВИДЕО) Между 60 и 100 педофили в България получават ефикасни присъди всяка година (ВИДЕО)
" Всяка година имаме сред 60 и 100 полови насилници над деца, които са били наказани - зависи дали това е било първо нарушение или и...
В хода на спецакцията е арестуван мъж, провеждал чат връзка с подрастващи, които изнудвал да правят полови дейности. При претърсвания на населяваните от него адреси са конфискувани компютърни конфигурации и мобилен телефон, употребявани за реализиране на незаконната активност. Върху устройствата е открита последователност от голям брой чатове с деца, както и фотоси и видео файлове.
Мъжът е задържан за период до 24 часа, работата по доказване на незаконната активност продължава.
Борбата с сходни закононарушения е приоритет на Министерство на вътрешните работи. От отдел „ Киберпрестъпност “ молят родителите да се отнасят с изключително внимание и да бъдат бдителни, до момента в който децата им употребяват обществените мрежи и „ сърфират “ в интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР