Мъж е в ареста за сексуално насилие над дете в

...
Мъж е в ареста за сексуално насилие над дете в
Коментари Харесай

Мъж е в ареста за сексуално насилие над дете в Бургас

Мъж е в ареста за полово принуждение над дете в Бургас, заяви районния съд. Милко С. e притеглен като обвинен за осъществени на 10 и 11 август 2022 година, в парк " Св. Троица " в ж.к. " Славейков ", гр. Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с ненавършило 14-годишна възраст лице.

Пред правосъдния състав юристът не оспори събитието, че закононарушението за което на подзащитния му е повдигнато обвиняване е наказуемо, само че оспори съществуването на действителна заплаха Милко С. да се укрие или извърши друго закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Защитата изиска от съда да му бъде наложена мярка за неотклонение " Домашен арест ". В персоналната си отбрана обвиненият изрази страдание за осъщественото, за което уточни, че го е осъществил в пияно положения.

След обзор на събраните по делото досега доказателствени източници, въззивният съд напълно се солидализира с констатациите и правните заключения в оспореното определение на първата инстанция. Престъплението, за което Милко С. е притеглен като обвинен е наказуемо с " Лишаване от независимост " от една до шест години, заради което съставлява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на закона. Според Окръжен съд - Бургас обвиненият е евентуално да е осъществил закононарушението, за което е ангажираната му наказателна отговорност. Настоящата инстанция възприе и изводите на районния съд за съществуването на заплаха Милко С. да се укрие или да извърши друго закононарушение при изискванията на по-лека мярка за неотклонение. По делото липсват данни обвиненият да е трудово зает. " Престъплението, за което Милко С. е притеглен в качеството на обвинен е ориентирано против половата цялост на малолетно лице.

Това събитие, както и естеството и характера на незаконното посягане обосновава заключението на съда, че при по-лека мярка за неотклонение обвиненият е допустимо да окаже непозволено влияние както върху жертвата, по този начин и върху другата малолетна свидетелка за смяна в техните показания ", споделя в претекстовете си съда. Въззивният съд одобри, че фактически Милко С. понастоящем е оправдан за предходните си осъждания, само че " реабилитацията заличава осъждането и анулира за в бъдеще последствията, които законите свързват със самото наказание, само че не заличава осъществените закононарушения, за които деецът е бил наказан ", съгласно правосъдната инстанция. Определението на Окръжен съд - Бургас е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР