Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в

...
Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в
Коментари Харесай

Мъж е убит по непредпазливост по време на лов в Разградско

Мъж е погубен по несъобразителност по време на лов в Разградско. Инцидентът е станал през вчерашния ден към обяд при излет за отстрел на диво прасе в местността Кованлъка край село Мортогоново. Ловът е позволен и съответно проведен, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Разград Илиана Георгиева.

Загиналият е 48-годишен мъж от село Мортогоново, сподели за Българска телеграфна агенция представителят. 53-годишен ловджия, който също е от селото, е прострелял по несъобразителност в гръдния панер сътрудника си от дружинката. Простреляният е умрял на място, а гибелта е установена от екип на Центъра за незабавна здравна помощ в Разград. Тялото е откарано за аутопсия в Търговище.

Извършителят е арестуван. Той е престъпно проявен за нанасяне на телесна щета и незаконно лишаване на моторно транспортно средство, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи в Лудогорския град.

Под управлението на Окръжната прокуратура в Разград са извършени огледи на местопроизшествието и голям брой разпити на очевидци. Назначени са експертизи, които да изяснят събитията към възникването на трагичния случай. По случая е формирано следствено дело по чл.123, ал.1 от Наказателен кодекс.

Предстои прокурорът да реши смяна в мярката за задържане на причинителя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg