Мъж е с пробация, след като е бил заловен да

...
Мъж е с пробация, след като е бил заловен да
Коментари Харесай

Мъж е с пробация заради държане на нерегистрирани археологически обекти в Добричко

Мъж е с пробация , откакто е бил хванат да държи нерегистрирани археологически обекти . Наказанието му е било наложено от Окръжният съд в Добрич, който е одобрил съглашение , реализирано сред него, юриста му и държавното обвиняване.

По силата на съглашението страните одобряват за несъмнено открито , че на 19 септември 2022 година в дома си в село Главанци , община Тервел, обвиненият е държал повече от 3 археологически обекта , които не са разпознати и регистрирани по реда на Закона за културното завещание и според условията на Наредба за реда за осъществяване на идентификация и за водене на Регистъра на движими културни полезности. В дома на мъжа са били открити 19 археологически обекта , измежду които 2 монети от времето на Римската империя, 10 приложения от IX -XI в., 2 калъфа за отливане на сачми от XIX в., обеца X-XI век, прецизират от пресцентъра на съда.

На мъжа е наложено наказване пробация за период от 6 месеца , като са му били избрани 2 пробационни ограничения – наложителна регистрация по местоживеене с явяване и сключване пред пробационен чиновник 2 пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник. Всички движимости, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната. Одобреното съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР