Мъж е починал от предозиране с кофеин във Великобритания, след

...
Мъж е починал от предозиране с кофеин във Великобритания, след
Коментари Харесай

Мъж изпил еквивалент на 200 чаши кафе е починал

Мъж е умрял от предозиране с кофеин във Англия, откакто изпил примес, съдържаща еквивалент на 200 чаши кафе.

29-годишният мъж Том Мансфийлд бил фитнес треньор, който постоянно поръчвал биодобавки. Този път той поръчал пакет от 100 грама кофеин, който да употребява в напитките си преди подготовка.
При измерването на количеството прахуляк обаче той позволил неточност, заради което изпил смъртоносна доза кофеин. Препоръчителната доза кофеин на прахуляк е сред 60 и 300 мг два пъти на ден, само че цифровата везна, която употребявал Мансфийлд, била с начално тегло от 2 грама.

Според разследавнето Мансфийлд " евентуално се е стремил към междинна доза ", само че вместо това е изпил до 5 г от праха. Веднага откакто изпил напитката, Мансфийлд се хванал за гърдите и споделил, че сърцето му стартира да бие доста бързо. След това от устата му почнала да излиза пяна и брачната половинка му повикала на помощ съседите, преди да пристигна кола за спешна помощ.

Той бил откаран в болничното заведение със сърдечен арест и същия ден лекарите установили гибелта му. Съдебният доктор открил, че равнището на кофеин в кръвта на Мансфийлд е 392 мг на литър - еквивалент на 200 чаши кафе. Обичайното равнище на кофеин след изпиване на чаша кафе е 2 до 4 мг на литър.
Кофеиновите прахове могат да бъдат рискови, тъй като са доста по-концентрирани кофеинсъдържащите питиета като кафето. Употребата им без лекарско наставление или в неправилна доза е извънредно рискова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР