Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат

...
Мъж е платил близо 400 лева, за да му върнат
Коментари Харесай

Пореден шофьор попадна в капана на фалшив резултат от полеви тест за наркотици

Мъж е платил близо 400 лв., с цел да му върнат шофьорската брошура. В случая не става дума за рушвет, а за цената на един кръвен тест за опиати.

Това се случило, без значение, че след това резултатът се е оказал негативен и е оневинил младия мъж от Пловдив, който в началото бил арестуван от полицията. Това е поредна история за дълги месеци на очакване, претърпени неудобства и проблеми в работата поради отнета брошура.

„ Когато стана ясно, че резултатите ми са негативни, стартира едно още по-голямо вървене по тъгите. След като чакахме прокурорското решение да излезе, трябваше да изчакаме да дойде при нас. Но защото е с противоположна квитанция, не можех да го взема персонално и няколко дни чаках „ Български пощи ” да го доставят. След което отидох в КАТ с първи опит да си взема книжката. Оттам споделиха, че би трябвало да изчакам 14 дни, с цел да апелирам, което е необичайно, тъй като нямаше какво да апелирам ”, споделя в предаването „ Здравей, България ” по NOVA Иван Кръстев.

„ Изчакахме 14 дни. На втория опит ни лиши към 3 часа, с цел да разберем, че би трябвало да платя сума за кръвния тест – 360 лв.. Както и 18 лв. за вземането на кръв в болничното заведение. Тъй като не знаех на кого би трябвало да дам парите и по какъв метод, още веднъж стартира вървене по тъгите. В последна сметка 18-те лв. не ги платих, тъй като се оказа, че когато ти вземат кръв в Спешно поделение, не се заплаща ”, показа още пострадалият.

Кръстев получил пояснение, че законът е подобен и когато пробата за опиати е негативен, водачът би трябвало да си го поеме като разход.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР