Мъж е открил съпругата си мъртва във вана в санаториум

...
Мъж е открил съпругата си мъртва във вана в санаториум
Коментари Харесай

Мъж открил жена си мъртва във вана, пълна с гореща вода, имала свличане на кожата

Мъж е разкрил брачната половинка си мъртва във вана в санаториум в Пловдивско. Трагедията се разиграла в края на юли предходната година, само че казусът не е бил оповестен от полицията. За него излиза наяве в този момент от решение на Районния съд в Асеновград от 25 август тази година.

Жената била пациент на санаториум в Нареченски бани. Починала по време на осъществяване на процедура във вана, цялостна с гореща вода. Жената имала следи от изгаряния със срутване на кожата. Впоследствие от назначената в хода на досъдебното произвеждане тройна съдебно-медицинска е открито, че повода за гибелта е остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота в резултат на инфаркт.

Част от правосъдното решение гласи:

Персоналът на лечебното заведение по никакъв метод не е направлявал или следял за осъществяването на самата процедура и нейните най-важни детайли,

а точно температурата на водата, продължителността на процедурата и

положението на пациента по време на процедурата.

Самите медицински лица - лекуващите лекари, откакто един път са назначили процедурите, на процедура не са имали никаква визия по какъв начин протичат те, а още по-малко пък са направлявали лечебния развой при фактическото осъществяването на процедурите.

В съответния случай, това се удостоверява и от обстоятелството, че пациентката е открита умряла във ваната, която по незнайна причина е била цялостна с доста топла вода до степен, че същата е имала следи от изгаряния със срутване на кожата.

Т.е. по никакъв метод не е следен процесът на темпериране на водата, нито на продължителността на процедурата. Доказателство за това е, че същата е открита умряла доста по-късно след настъпването на гибелта, и то от брачна половинка й, който се е тормозил за нея, а до този миг никой от медицинския личен състав даже не е схванал, че пациентката е умряла и се е нуждаела от помощ в доста по-ранен стадий от възникването на инфаркта.

Очевидно е, че в този случай при процедурата с вана не е имало нито директен, нито опосредстван надзор от страна на медицински лица, още по-малко пък в размера и формата, в който е бил належащ с оглед самостоятелните особености на пациентката, а точно: че тя е жена в преклонна възраст - на 73 години, трудноподвижна с понижена опция за придвижване и самообслужване, с наднормено тегло, с голям брой съпътстващи болести, измежду които диабет с увреждане на нервите и диабетна полиневропатия, с понижена сензитивност, при което тя сама не може да контролира температурата на водата и при липса на възможност сама да следи за продължителността на процедурата.

При горните констатации от контролните органи било признато, че при лекуването на пациентката има нарушени правила от Наредба №30 от 19 юли 2004 година, касаеща одобряване на медицински стандарт " Физикална и рехабилитационна медицина ". Бил формиран акт и наложена имуществена глоба в размер на 1500 лева Магистратите я удостоверили преди броени дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР