Мъж е осъден на 20 години затвор за смъртта, причинена

...
Мъж е осъден на 20 години затвор за смъртта, причинена
Коментари Харесай

20 години зад решетките за смърт след домашно насилие в Тетевен

Мъж е наказан на 20 години затвор за гибелта, породена след домашно принуждение, на 29-годишната му другарка.

Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Случаят е от началото на март 2021 година В апартамент в Тетевен А. А. е нанесъл побой на 29-годишната К. А. Младата жена е умряла няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване в Плевен.

Обвиняемият и потърпевшата са живеели на фамилни начала, постоянно се карали, а по отношение на нея бил упражняван душевен и физически тормоз. За това потърпевшата е сезирала полицията, а през 2018 година и Районния съд в Тетевен. Делото е било прекъснато по избор на дамата, защото А. А. заречен да се поправи. Поради влошените връзки потърпевшата се преместила да живее при майка си, само че мъжът траял да я преследва и заплашва. Така се стигнало и до побоя, който предизвикал гибелта ѝ.

За осъщественото закононарушение Окръжният съд в Ловеч е осъдил А. А. на пожизнен затвор и да заплати на околните на убитата обезщетение за породени неимуществени вреди в размер на общо 900 хиляди лв.. Наказанието е доказано от Великотърновския апелативен съд, само че Върховният касационен съд е понижил присъдата на 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР