Мъж е обвинен в изтичане на данъчни декларации на Доналд Тръмп

...
Мъж в САЩ е обвинен в изтичане на данъчни декларации
Коментари Харесай

Мъж в САЩ е обвинен в изтичане на данъчни декларации на „високопоставен държавен служител“, за когото се разбира, че бъде Доналд Тръмп.

Прокурорите казаха, че Чарлз Литълджон, изпълнител на IRS - данъчният орган в САЩ - е откраднал информацията и я е предал на новинарска организация .

Той също е обвинен в кражба на информация от данъчни декларации на „хиляди“ от „най-богатите хора“ в САЩ.

Министерството на правосъдието твърди, че тези данни са били предоставени на друг източник.

В съдебните документи се казва, че двете новинарски организации са публикували „многобройни статии“ въз основа на тази информация.

Нито един от тях не е обвинен в каквото и да е нарушение.

Въпреки че съдебните документи не посочват правителствен служител, източник е потвърдил пред партньора на BBC в САЩ, CBS News, че това е бившият президент Доналд Тръмп.

Същият човек също каза, че новинарската организация, която е получила информация за данъчните декларации на г-н Тръмп, е The New York Times, докато втората, която е получила информация за други лица беше уебсайтът на ProPublica.

The New York Times отказа да коментира пред CBS News относно твърденията, докато ProPublica каза в изявление до изхода: „Нямаме коментирайте днешното съобщение от Министерството на правосъдието. Както казахме по-рано, ProPublica не знае самоличността на източника, предоставил тази информация за данъците, плащани от най-богатите американци."

Няма публичен коментар от г-н Тръмп.

Съдебните документи твърдят, че между 2017 г. и 2021 г. г-н Литълджон е работил за неназован консултантска компания, която от своя страна е работила по договори от IRS на Министерството на финансите на САЩ, занимаваща се с данъчна администрация. докато г-н Littlejohn работеше по договор за IRS, „той открадна данъчни декларации и информация за декларациите“, някои от които датираха от преди повече от 15 години.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР