Мъж е нападнал зъболекар в кабинета му в Русе, съобщиха

...
Мъж е нападнал зъболекар в кабинета му в Русе, съобщиха
Коментари Харесай

Трети случай на агресия над медик в Русе: Мъж е удрял и душил зъболекар

Мъж е нападнал ортодонт в кабинета му в Русе, оповестиха от полицията в града. Сигналът бил подаден към 10.20 часа в четвъртък. Това е трети случай на експанзия над здравно лице за тази седмица в Русе.

33-годишният ортодонт обяснил, че в чакалнята на кабинета му на ул. " Муткурова " влезнал мъж на 34 години, който той познавал. Мъжът крещял и бил във очевидно несъответстващо положение.

Зъболекарят му направил забележка, само че бил ударен в задната част на главата. Мъжът опитал и да го души.

Присъстващите в чакалнята хора се намесили и прекратили спора.

От полицията разкрили нападателя, като следствието по случая продължава.

Нападението беше наказано от ръководителя на съсловната зъболекарска организация доктор Николай Шарков.

“Недопустимо е в тази конюнктура, в която одобряваме и лекуваме пациенти с риск за нашето лично здраве, по време на най-тежката конюнктура от началото на пандемията от SARS Covid-19, да сме очевидци през ден на набези над хората, които подаряват най-ценното богатство – здравето”, сподели Шарков.

Българския зъболекарски съюз (БЗС) упорства за предприемане на в действителност съответни съществени ограничения и дейности против причинителите на тези брутални дейности. БЗС, дружно с другите сродни съсловни организации, ще сезира законодателната и изпълнителната управляващи за смяна на законодателството, с цел да се профилактират и спрат сходни експанзии против “белите престилки “.

Това е трето нахлуване над доктор единствено през тази седмица, като и трите случая са от Русе.

По-рано тази седмица на университетската болница " Медика " в Русе, където е настанен техен непосредствен, търсейки разпра с медицинския личен състав и заплашвайки с ликвидиране.

Преди това и душен от небезизвестния Венцислав Ангелов-Чикагото поради това, че е сложил ваксина на собствен пациент, който в следствие е умрял от Covid-19.

Нападателите при тези два случая бяха арестувани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР