Мъж е изпращал смъртни закани към депутати в гръцкия парламент,

...
Мъж е изпращал смъртни закани към депутати в гръцкия парламент,
Коментари Харесай

Грък: Който гласува за Преспанското споразумение, ще умре!

Мъж е изпращал смъртни закани към депутати в гръцкия парламент, за които се счита, че ще поддържат Преспанското съглашение, написа локалният в. Катемерини.

Законодателят от партията на отдръпналия се боен министър Панос Каменос "Независими гърци " Танасис Папахристопулос съобщи, че в събота е получил към 200 известия със закани за живота си. "Всички известия бяха еднотипни. Те гласяха: Ако гласуваш за Преспанското съглашението, ще бъдеш погубен. Ти си народен изменник ", съобщи той. Подобни писма са получили и други сътрудници на Папахристопулос. Получателите на заканите осведомиха управляващите и през днешния ден полицията в Атина разгласи за ареста на подателя на заканите.

Парламентът в Скопие в петък утвърди страната да се преименува на Република Северна Македония, както бе контрактувано сред министър председателите на двете прилежащи страни Зоран Заев и Алексис Ципрас през лятото на брега на Преспанското езеро.

Историческият документ би трябвало да бъде утвърден и от Атина. Споразумението обаче провокира стихия в гръцкото държавно управление. Каменос хвърли оставка поради несъгласието си с договореността. Ципрас разгласи по-късно, че първо ще изиска избор на съмнение, който ще се гласоподава в сряда.

Според последни данни към този миг Ципрас има поддръжката на членовете на своята лява коалиция СИРИЗА (145-ма души), трима отцепници от "Независими гърци ". Парламентаристът от лявоцентристката партия "То Потами " ( "Река ") Списос Данелис съобщи, че ще даде своя глас за Преспанското съглашение. По този метод сигурните поддръжници на договорката сред Атина и Скопие станаха 151 от 300-те депутати законодатели и вероятността договорката да бъде утвърдена се усилва.

Както към този момент писахме, водачът на центристкото "Движение за промени ", което има 20 законодатели, Павлос Христидес съобщи, че неговите съпартийци ще гласоподават по съвест и на вота, и на вероятно съвещание за ратификация на Преспанското съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР