Мъж е хвърлил камък по пътнически автобус в Перник, съобщиха

...
Мъж е хвърлил камък по пътнически автобус в Перник, съобщиха
Коментари Харесай

Разследват мъж, хвърлил камък по градски автобус в Перник

Мъж е хвърлил камък по пътнически рейс в Перник, оповестиха от общинската администрация, като осведомят, че вандалският акт е сниман от камерите за непрекъснато видеонаблюдение в града на 8 април, малко след 22:00 часа. Мястото е автобусната спирка в квартал " Димова махала ".

Записът е възложен на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. На него е видно по какъв начин лице съзнателно хвърля камък по рейс, който е правил финален курс в посока квартал " Църква ". Вследствие на удара е счупено едно от стъклата на возилото, само че няма потърпевши пасажери. Удареният пътнически рейс е от автопарка на общинско сдружение " Градски превоз - Перник ". Той е от 13-те нови рейса, които се движат по четири градски линии.

От община Перник предизвестяват, че при последвали сходни вандалски прояви ще бъдат обществено публикувани видеоматериали от осъществяването им. Заедно с това ще бъдат сезирани органите на реда, а причинителите ще понесат отговорността си по правосъден път.

През януари на Facebook страницата на Община Перник беше оповестен запис на двама младежи, откраднали камери за видеонаблюдение. Извършителите бяха арестувани. Тогава от пресцентъра на полицията в Перник показаха, че построеното видеонаблюдение в общината дава резултат за установяването на разнообразни закононарушения и престъпления. Доказателство са десетките случаи, при които са предотвратени и разкрити разнообразни похищения. В Перник има над 300 камери, осъществяващи непрекъснато видеонаблюдение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР