Мъж е бил задържан, след като се е опитал да

...
Мъж е бил задържан, след като се е опитал да
Коментари Харесай

Посред бял ден в Шумен: Опасна гонка между полиция и пиян шофьор

Мъж е бил арестуван, откакто се е опитал да осуети полицейска инспекция и бягство с лек автомобил , шофирайки към 2 км по черен път, оповестиха от ОДМВР-Шумен.

Около 14:00 часа през вчерашния ден екип на охранителна полиция към полицейското ръководство в града правил инспекция на лидер на лек автомобил на ул. “Университетска “. До униформените спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който кара в региона на общежитията на университета, криволичи и по всяка възможност е пийнал. Униформените се насочили към ул. “А.С. Пушкин “, създали обход в региона и забелязали лидер на „ Фолксваген Пасат “ с шуменска регистрация, който отговарял на описанието.

Водачът ги подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, само че не спрял, а траял да се движи. Навлязъл в черен път около автошколата, оттова направил няколко обиколки в региона, излязъл на ул. “Университетска “, траял по ул. “Цвята Кънчева “. Отново навлязъл в черен път около общежитията, в региона на школата униформените съумели да го спрат. Водачът на автомобила бил във очевидно нетрезво положение . Установена била самоличността му – 47 годишен локален гражданин . Тестван бил с дрегер, който отчел 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Пробата му за упойващи вещаства е била негативна. Правоспособен лидер е.

По данни на началника на промяната инсп. Димитър Димитров лидерът е основал няколко рискови и рискови обстановки с преминаващи водачи на коли.

„ Още първоначално когато не спря и го последвахме и бяхме извънредно внимателни, защото минаваше около паркирани коли и се размина с няколко водачи. Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по метод, по който да не сътвори рискова и конфликтна обстановка с останалите участници в придвижването. С помощта на сътрудниците Пламен Борисов и Мирослав Дурлев успяхме да го спрем в точния момент и да предотвратим възможен случай. Благодарим на мъжа, който ни подаде сигнал “, добави инсп. Димитров.

47-годишният шуменец е бил арестуван е в полицейското ръководство в Шумен. За шофиране след приложимост на алкохол с централизация над 1,2 промила и това, че е пречил незаконно на полицейски орган да извърши служебните си отговорности е формирано бързо произвеждане.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР