Мъж е бил арестуван за това, че се е опитал

...
Мъж е бил арестуван за това, че се е опитал
Коментари Харесай

Привърженик на "Ал Кайда" планирал тереростична атака в САЩ на 4 юли

Мъж е бил задържан за това, че се е опитал да подкрепи проекта на задгранична терористична формация да извърши нахлуване в американския град Кливланд, щата Охайо, точно на 4 юли. Това оповестиха от Федералното бюро за следствие (ФБР) в изказване, представено от американските медии.
Уточнява се, че терористичната формация " Ал Кайда " е възнамерявала офанзивата да бъде осъществена в центъра на Кливланд по време на тържествата за отбелязването на националния празник на Съединени американски щати.
" Вашингтон поуст " прецизира, че обвиненият е 48-годишният Деметриус Натаниъл Питс, който управляващите са арестували в неделя. Той е американски жител и се бил радикализирал в Съединени американски щати, като не е известно да е пътувал в чужбина по отношение на радикализацията си или с планирането на нападението. Уточнява се, че той има богато престъпно досие.
От прокуратурата в Кливланд показаха, че мъжът се е срещал с някой, който е считал за член на терористичната формация " Ал Кайда ", който да го поддържа в заговора за офанзива на 4 юли, само че който в действителност е работил за ФБР.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР