Мъж е бил арестуван от служители на Министерството на вътрешните

...
Мъж е бил арестуван от служители на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Полицията в Босна откри мистериозно изчезналото копие на Дейтънското споразумение

Мъж е бил задържан от чиновници на Министерството на вътрешните работи на Република Сръбска, откакто в жилището му е било намерено копието от Дейтънското спокойно съглашение, изчезнало мистериозно преди няколко години.
Това написа македонското електронно издание „ Локално “, като се базира на информация от локалната телевизия N1.
Регионална телевизия N1 оповестява, че е задържан Желко Кунтош, бивш член на защитата и непосредствен помощник на Драган Калинич, някогашен ръководител на Народното събрание на Република Сръбска. Калинич, който бе и водач на Сръбската демократическа партия, през днешния ден е консултант на президента Милорад Додик.
В дома на задържания е открит образец от контракта, подписан на 21 ноември 1995 година от тогавашния президент на Хърватия Франьо Туджман, президента на Босна и Херцеговина Алия Изетбегович и ръководителя на Съюзна република Югославия Слободан Милошевич, съобщи Фокус.
След церемонията по подписването през 1995 година, извършена в наличието на водачите на най-влиятелните западни страни, представители на Хърватия, Босна и Херцеговина и Югославия е връчен автентичен образец от Дейтънското съглашение на британски език.
През 2008 година стана ясно, че копието на Босна и Херцеговина е изчезнало без диря. Малко по-късно и от Белград бе обявено, че и техният образец е липсващ , с догатката, че това се е случило по време на протеста против Милошевич през 2000 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР