Мъж е арестуван за изнудване в размер на 186 000

...
Мъж е арестуван за изнудване в размер на 186 000
Коментари Харесай

Арестуваха мъж за изнудване в размер на 186 000 лева


Мъж е задържан за изнудване в размер на 186 000 лв.. Парите той взел от собствен другар, лъжейки го, че против двамата се води следствие от полицията. Част от парите са изхарчени за скъпи облекла и мотоциклет, а останалите са проиграни в игрална зала. Това оповестиха на взаимен брифинг полицията и прокуратурата в Бургас. 

" В случая вземат участие двама мъже. Потърпевшият е на 35 години, причинителят е на 23 години. Двамата се срещат в бургаско заведение, в следствие поддържат контакти между тях през обществените мрежи. Възникват някакъв тип доверителни връзки сред тях. Вследствие на което по-младият е изискал парична сума в заем, която е върнал в точния момент. След това е изискал втора такава, също я върнал в точния момент. Впоследствие е изискал малко по-голяма сума в размер на към 10 000 лв., с която  възнамерявал да развива бизнес, в резултат на този бизнес ще генерира облага, която след това ще разделят двамата. Последва ново искане за нова сума пари и следва версията, която той е развил, че в действителност тези средства са за противозаконна активност, в това число разпространяване на опиати, че полицията знае. Двамата са били дълго време следени, снимани и така нататък и, с цел да може да не се стигне до арестуване на младия мъж и неговия другар, донорът на парите, би трябвало да се заплаща на полицейските чиновници ", съобщи шефът на ОДМВР- Бургас ст. комисар Калоян Калоянов. 

Цитирано е, че полицейските чиновници са високопоставени и са от град София, споделят от полицията.

Започва предаване на суми от пари, като общата сума за по-малко от една година е 186 000 лв., излиза наяве по време на следствието. 

" Постоянно е убеждаван пострадалият, че всеки миг може да бъде арестуван, че това ще се отрази и на неговото семейство. че би трябвало да заплаща, с цел да се обезпечи успокоение както на него, по този начин и на неговия другар ", разгласи комисар Калоянов.

За да обезпечи парите пострадалият е теглил заеми от банки, теглили е бързи заеми, взимал е заеми от другари и родственици, обявиха от полицията в Бургас.

Случаят е развързан, откакто пострадалият е разкрил за схемата пред свои близки.  По случая са употребявани са специфични разследващи средства.

Извършителят, който е незает, е проиграл огромна част от сумата в игрална зала, купил си е скъпи облекла и мотоциклет за 8000 лв., оповестиха от полицията. 

Законът планува наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост и санкция от 1000 до 3000 лв. за това закононарушение. 

Заподозреният е задържан, арестуван е за 72 часа. Предстои прокуратурата да изиска разглеждане на мярката му за неоклонение в съда.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР