Мъж, държал в дома си в добричкото село Рогозина 591

...
Мъж, държал в дома си в добричкото село Рогозина 591
Коментари Харесай

Мъж, държал в добричкото село Рогозина 591 нерегистрирани археологически обекта, ще изтърпи наказание пробация

Мъж, държал в дома си в добричкото село Рогозина 591 нерегистрирани археологически обекта, ще изтърпи наказване " пробация ", заяви пресцентърът на Окръжния съд за утвърденото съглашение, реализирано сред обвинения и прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Установено е, че от неопределена дата през 2021-а до 18 май същата година Г.Х.  е държал десетки монети, както и няколко пръстена, кръстове, щемпел, халка, обеца и други археологически полезности, които не са били разпознати и регистрирани по Закона за културното завещание, показват от съда.

За осъщественото престъпление  на мъжа е наложено наказване " пробация " за период от две години и шест месеца. Определени са му две пробационни ограничения - наложителна регистрация по местоживеене с явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник.

Всички движимости - предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната. На обвинения ще бъдат върнати други 96 предмета, които също са били конфискувани от вкъщи му, само че не представляват  движими културни полезности по смисъла на Закона за културното завещание,  допълват от пресслужбата на Окръжния съд.

Одобреното от Окръжния съд съглашение е дефинитивно и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР