Мъж беше осъден задочно за това, че в продължение на

...
Мъж беше осъден задочно за това, че в продължение на
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, крил 6 месеца смъртта на майка си

Мъж беше наказан задочно за това, че в продължение на половин година крил гибелта на майка си в къщата им в шуменското село Суха река, с цел да получава нейната пенсия. Така с машинация се облагодетелствал с 957 лева Деянието е още от 2009 година, само че правосъдната му развръзка идва едвам в този момент. И.М. е в неопределеност незабавно след разкриване натрупа на старата жена и досега не е открит, като е разгласен за общодържавно търсене.

Окръжният съд в Шумен е удостоверил преди дни присъдата, наложена от Районния съд във Велики Преслав, измамникът да търпи условно наказване 1 година затвор при 3-годишен изпитателен период. Уважен е и гражданският иск на Национален осигурителен институт да възвърне непозволено получената сума дружно с лихвите.

Синът И.М. живеел в Рудозем със фамилията си, само че го напуснал и се открил при болната си майка през 2005 година Жената била мъчно преносима и през 2008 година направила пълномощие на сина си той да получава пенсията й. Така мъжът полагал автограф пред пощенска служителка от прилежащото с. Златар като адресат на парите, които по това време били сред 150 и 165 лева месечно.

На хората от село Суха река им правело усещане, че не виждат старата жена в двора на къщата, само че мъжът ги уверявал, че е в дома си. В един миг кметът на селото се усъмнил и решил да посети къщата. Намерил всички порти заключени и извикал полиция. На 22 юни 2009 година служителите на реда разкрили натрупа на дамата, увит с юргани в една от стаите.

Експертиза открила, че по тялото няма насилствени травматични увреждания. Химически експертизи също посочили, че не е била отровена. Пред служителите на реда синът се оправдал, че нямал пари да погребе майка си, а след време доста се срамувал от това, което е направил. После липсващ и до през днешния ден е неоткриваем, излиза наяве от правосъдното решение, което е дефинитивно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР