Мъж беше арестуван по време на почивка край морето с

...
Мъж беше арестуван по време на почивка край морето с
Коментари Харесай

Заради документален пропуск: Въпреки че е оправдан, мъж е задържан отново заради дело в Гърция


Мъж беше задържан по време на отмора край морето с искане за екстрадицията му в Гърция, макар че е оневинен от българския съд. Три години Тошко Тодоров пробва да потвърди, че няма отношение към дело, заведено против него в Гърция.

" Продадох един кемпер преди 3 години, преди една година бях арестуван. Момчетата, които купиха микробуса са возили мигранти в Гърция и са направили закононарушение, за което аз нито знам, нито ги познавам, нито съм ги познавал преди този момент ", съобщи той.

Българският съд го оневинява предходната година.

" Три каузи минаха, изкарах 20 дни в централния затвор в Пловдив, оттова 20 дни домакински арест ", добави Тошко Тодоров.

Сега драмата се повтаря.

" Тръгнах да се прибирам с внучето ми на 5 години, с жена ми. Свалиха ги и 10 часа стояха на автомагистралата сред Китен и Лозенец. Бях арестуван в Царево за 24 часа, оттова ме закараха на другия ден в пандиза в Бургас, в централния затвор ", описа той.

Причината за случката - става известно, че Тошко Тодоров продължава да стои в системата за интернационално търсене, макар оправдателната присъда.

" Не съм свален от системата, някой не си е приключил работата в нашата правосъдна система, аз не знам за какво нямам право да се движа в личната си страна “, добави пострадалият.

От Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че Върховната касационна прокуратура е трябвало да изиска да бъде свален от листата за търсене. Екипът ни към момента чака отговор от прокуратурата. Сега е формирано ново дело, още веднъж за есктрадацията му, което ще се гледа в петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР